Actiuni ale mintii de milionar sunt acelea care ne duc aproape de succesul financiar al celor care au peste milionul de dolari. Harv Eker le-a dezvoltat in Secretele mintii de milionar, iar eu le-am rezumat in acest articol.

 

* Faceti declaratii cu voce tare, in fiecare dimineata si in fiecare seara:

“Am o minte de milionar.”

“Lumea mea interioara imi creeaza lumea exterioara.”

“ Ceea ce am auzit despre bani nu este neaparat adevarat. Aleg sa imi insusesc noi moduri de  a gandi care sa ma ajute in dobandirea fericirii si a succesului.”

“Modul in care am manevrat banii a fost dupa modelul lor. Acum imi aleg propria cale.”

“Ma eliberez de toate experientele financiare descurajatoare din trecut si imi creez un viitor nou, plin de bogatie.”

“Imi analizez gandurile si le pastrez doar pe cele care ma sustin.”

“Eu imi stabilesc nivelul succesului financiar!”

“Ma angajez sa fiu bogat.”

“Gandesc la scara mare! Aleg sa ajut mii si mii de oameni!”

“Ma concentrez asupra oportunitatilor in loc sa ma concentrez asupra obstacolelor.”

“Pe locuri, sunt gata, start!”

“Admir oamenii bogati!”; “Binecuvantez oamenii bogati!”; “Iubesc oamenii bogati!”; “Si eu voi fi unul dintre oamenii bogati.”

“Am ca exemplu oameni bogati si de succes!”; “Ma inconjor de oameni bogati si plini de succes!”; “Daca ei reusesc, atunci si eu reusesc.”

“Imi promovez valoarea in fata celorlalti cu pasiune si entuziasm.”

“Sunt mai important decat orice problema.” ; “Pot face fata oricarei probleme.”

“Primesc cu mare usurinta. Sunt deschis si dispus sa primesc mari sume de bani.”

“Aleg sa fiu platit pe baza rezultatelor.”

“Intotdeauna ma voi gandi sa realizez <<ambele>>.”

“Ma concentrez pe cresterea valorii mele nete.”

“Sunt un manager financiar extraordinar.”

“Banii mei muncesc din greu pentru mine si-mi aduc din ce in ce mai multi bani.”

“Actionez in pofida temerilor, indoielilor, grijilor, inconvenientelor, disconfortului. Actionez atunci cand nu am chef.”

“Sunt hotarat sa invat si sa ma dezvolt permanent.”

* La sfarsitul fiecarei zile, scrieti un lucru care a mers bine si unul care a mers prost. Apoi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum am creat fiecare dintre situatii/ Care a fost implicarea mea in aparitia acestor situatii?

* Notati doua obiective financiare care va creeaza intentiile de a crea bunastare. Angajati-va sa “jucati pentru a castiga” in privinta urmatoarelor obiective: venit anual, valoare neta. Stabiliti aceste teluri la un nivel acceptabil de atins intr-un anumit interval de timp, clar delimitat, dar reamintiti-va in acest timp sa “tintiti catre stele”.

* Duceti-va la un restaurant elegant si comandati o masa la”pretul pietei” fara sa intrebati cat costa.

* Scrieti un paragraf despre motivul pentru care este important pentru dumneavoastra sa faceti avere. Fiti concret.

* Intalniti-va cu un prieten sau membru al familiei care este dispus sa va sustina si declarati-i: “Eu (numele dvs), ma angajez prin aceasta sa devin milionar sau mai mult decat pana la (data). Spuneti-i partenerului sa raspunda: “Cred in tine.” Apoi multumiti-i.

* Scrieti care credeti ca sunt “talentele dumneavoastra naturale”. Acestea sunt lucrurile la care sunteti buni in mod normal. De asemenea scrieti cum si unde puteti folosi cat mai multe dintre aceste daruri si mai ales in munca voastra.

* Descoperiti impreuna cu un grup de oameni cum puteti rezolva problemele unui numar de zece ori mai mare decat numarul celor pe care ii influentati in prezent la slujba sau prin afacerea dumneavoastra. Descoperiti cel putin trei strategii.

* Intrati in joc. Incepeti acum cu orice aveti la indemana.

* Exersati-va optimismul.

* Concentrati-va asupra aceea ce aveti, nu pe ceea ce nu aveti. Faceti o lista cu zece lucruri din viata pentru care sunteti recunoscatori si cititi-o cu voce tare. Apoi cititi-o in fiecare dimineata, in urmatoarele treizeci de zile.

*Exersati filozofia Huna “binecuvantand ceea ce va doriti”.

* Scrieti o scrisoare sau un e-mail si trimiteti-o unei persoane care are succes, indiferent de domeniu, spunandu-i cat de multi o admirati si cat de mult ii respectati realizarile.

* Duceti-va la o biblioteca, o librarie sau navigati pe Internet si cititi biografia unui om care este sau a fost extrem de bogat si plin de succes (de ex: Andrew Carnegie, John D. Rockefeller, Donald Trump, Warren Buffett, Bill Gates, Ted Turner). Folositi-le povestile drept surse de inspiratie pentru invatarea unor strategii de succes specifice si pentru a le copia tiparul mental.

* Patrundeti intr-un grup de elita. Amestecati-va printre oameni bogati, intr-un mediu prosper.

* Identificati o situatie sau o persoana care va trage inapoi. Indepartati-va de aceasta situatie sau asociere.

* Nu va mai uitati la emisiuni de slaba calitate si tineti-va departe de vestile proaste.

* Acordati note de la 1 la 10 produsului pe care il oferiti. Daca rezultatul notarii este intre 7 si 9, revizuiti-va produsul sau serviciul pentru a-i creste valoarea.

* Cititi carti, ascultati inregistrari si urmati cursuri de marketing si vanzari. Deveniti expert in ambele domenii pana in masura in care va puteti promova valoarea cu succes si fara a face concesii.

*Descrieti pe hartie o problema pe care o aveti in viata. Apoi enumerati zece actiuni specifice la care puteti recurge pentru rezolvarea sau cel putin ameliorarea acestei situatii.

* Oamenii sunt creaturi ale obisnuintei, prin urmare trebuie sa exersati in mod constient actiunea de a primi ceea ce are viata mai bun de oferit. Deschideti un cont pentru “distractii” in care sa depuneti o suma de bani destinata a fi cheltuita pe lucruri care va rasfata si va permit sa va “simtiti de milioane”.

* Exersati pentru a fi un excelent receptor. De fiecare data cand cineva va lauda, pur si simplu spuneti “Multumesc”. Nu intoarceti complimentul persoanei respective in acelasi moment.

* Oricati bani gasiti sau primiti, trebuie sa sarbatoriti cu entuziasm. Strigati: :Sunt un magnet pentru bani. Multumesc, multumesc, multumesc.”

* Rasfatati-va. Cel putin o data pe luna faceti ceva special pentru a va rasfata spiritul si propria persoana. Faceti lucruri care va vor permite sa va simtiti bogat si merituos.

*Daca in prezent sunteti platit pe baza timpului de lucru, propuneti angajatorului dumneavoastra sa realizati un plan echivalent care sa va permita sa fiti platit cel putin partial pe baza rezultatelor individuale ca si pe baza rezultatelor companiei.

* Daca in prezent aveti o slujba in care nu sunteti platit dupa merit, pe baza rezultatelor pe care le produceti, luati in calcul posibilitatea de a incepe propria afacere. Puteti incepe lucrand part-time. Va puteti alatura cu usurinta unei companii de marketing in retea sau puteti deveni instructor, invatandu-i pe altii ceea ce stiti. De asemenea, puteti sa va oferiti serviciile de consultant companiei la care ati lucrat initial, dar de aceasta data cereti sa fiti platit mai degraba pe baza rezultatelor sau performantelor, decat sa fiti platiti in functie de timp.

* Exersati-va gandirea si gasirea de solutii pentru a le avea pe “ambele”. Indiferent de alternativele care va sunt prezentate, intrebati-va:”Cum le pot avea pe ambele?”

* Constientizati faptul ca banii din circulatie dau valoare vietii tuturor. De fiecare data cand cheltuiti bani, spuneti-va: “Acesti bani vor trece pe la mii de oameni si vor realiza valoare pentru fiecare dintre ei.”

* Ganditi-va la dumneavoastra ca la un model pentru altii – aratandu-le ca puteti fi bun, generos, iubitor si bogat!

* Concentrati-va asupra tuturor celor patru factori ai valorii nete: cresterea venitului, cresterea economiilor, cresterea investitiilor si scaderea costului vietii dumneavoastra prin simplificarea stilului de viata.

* Faceti o declaratie a valorii nete. Angajati-va sa urmariti si sa reevaluati aceasta declaratie trimestrial.

* Angajati un consilier financiar de succes.

* Deschideti-va Contul Independentei Financiare. Depuneti in acest cont 10 procente din totalul veniturilor dumneavoastra. Acesti bani nu vor fi cheltuiti niciodata, ci doar investiti pentru a realiza venituri pasive pentru pensionarea dumneavoastra.

* Creati in casa borcanul Independentei financiare si depozitati zilnic bani in el.

* Deschideti un cont sau puneti in casa un borcan pentru divertisment in care sa depozitati 10 procente din totalul venitului dumneavoastra.

* Indiferent cati bani aveti, incepeti sa-i gestionati acum.

* Educati-va. Investiti in seminarii. Cititi lunar cel putin o carte de investitii/ reviste precum Money, Forbes, Wall Street journal ca sa va familiarizati cu optiunile financiare care exista pe piata. Apoi alegeti un domeniu in care sa deveniti expert si incepeti sa investiti in acel domeniu.

* Mutati-va atentia de la venitul “activ” asupra venitului “pasiv”. Enumerati cel putin trei stategii specifice prin care puteti realiza un venit fara a munci, fie prin investitii, fie printr-o afacere. Incepeti cercetarile si apoi ationati conform acestor strategii.

* Cumparati imobiliare si asteptati.

*Notati-va trei dintre cele mai mari griji, temeri sau neplaceri legate de bani si avere. Infruntati-le. Descrieti ce ati face in situatia in care s-ar concretiza fecare dintre aceste temeri. Ati mai putea supravietui? V-ati mai putea reveni? Sunt destule posibilitati ca raspunsul sa fie da. Atunci nu va mai faceti griji si incepeti sa faceti avere.

* Exersati iesirea din zona de confort. Luati in mod intentionat decizii care va sunt inconfortabile.

* Apelati la “gandirea in forta”.Aruncati o provocare vocii din mintea dvs de cate ori va spun: “Nu pot” sau “Nu vreau sa…” sau “Nu am chef de…” Nu-i permiteti acestei voci controlate de teama si determinata de confort sa profite de ceea ce aveti dumneavoastra mai bun.

* Respectati-va promisiunea de a va dezvolta. In fiecare luna cititi cel putin o carte, ascultati o caseta sau un CD educational sau participati la un seminar privitor la bani, afaceri sau dezvoltare personala. Cunostintele, increderea si succesul dvs se vor inalta spre culmi!

* Luati in considerare angajarea unui instructor personal pentru a va mentine pe drumul ales.

Aproape toate aceste idei le puteti regasi intr-o afacere unica despre care gasiti detalii aici.

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul comdent.ro, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter. 

Spor la aplicat si ne vom intalni cu ocazia urmatorului articol sau pe pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

E mai bine sa previi decat sa tratezi!
Aboneaza-te la newsletter si descarca e-bookul gratuit: Zambeste pentru succes