Dosarele prosperitatii sunt extrase din Secretele mintii de milionar a lui Harv Eker si va invata cum sa abordati aspectele ce conduc la succesul financiar.

 

Dosarele prosperitatii:

1 Oamenii bogati sunt de parere ca “ei isi creeaza viata”.

Saracii cred ca “viata li se intampla”.

2 In jocul banilor, oamenii bogati actioneaza pentru a castiga.

In jocul banilor, oamenii saraci actioneaza pentru a nu pierde.

3 Oamenii bogati sunt hotarati sa fie bogati.

Oamenii saraci ar vrea sa fie bogati.

4 Oamenii bogati gandesc la scara mare.

Oamenii saraci gandesc la scara redusa.

5 Oamenii bogati se concentreaza asupra oportunitatilor.

Oamenii saraci se concentreaza asupra obstacolelor.

6 Bogatii admira alti oameni bogati, plini de succes.

Saracilor nu le plac oamenii bogati si cu succes.

7 Bogatii se asociaza cu oameni pozitivi, plini de succes.

Saracii se asociaza cu oameni fara succes sau cu atitudine negativa.

8 Oamenii bogati isi promoveaza munca si propria persoana.

Saracii au o gandire negativa despre promovare si vanzare.

9 Oamenii bogati isi depasesc problemele.

Oamenii saraci evita problemele.

10 Bogatii primesc cu usurinta.

Saracii primesc cu dificultate.

11 Oamenii bogati aleg sa fie platiti in functie de rezultate.

Cei saraci prefera sa fie platiti in functie de timp.

12 Oamenii bogati gandesc “si una, si cealalta”.

Saracii gandesc “sau una, sau cealalta”.

13 Bogatii se concentreaza asupra valorii nete.

Saracii se concentreaza asupra venitului salarial.

14 Oamenii bogati isi gestioneaza bine banii.

Saracii nu isi gestioneaza bine banii.

15 Oamenii bogati isi pun banii sa munceasca din greu pentru ei.

Oamenii saraci muncesc din greu pentru banii lor.

16 Bogatii trec la actiune in pofida fricii.

Saracii lasa teama sa-i opreasca.

17 Oamenii bogati invata si se dezvolta permanent.

Saracii cred ca stiu deja totul.

Datorita legii atractiei, universul va face tot ceea ce este posibil sa va aprobe si sa va sustina. Dar daca in dosarul dumneavoastra aveti mesaje amestecate, universul nu intelege ce va doriti.

Cata vreme este legal, moral si etic, oamenii care vor sa fie bogati, vor face orice este nevoie pentru a se imbogati.

Nivelurile dorintei: 1 “vreau sa fiu bogat”

                             2 “aleg sa fiu bogat”

                             3 “ma angajez sa fiu bogat”

Pana sa te angajezi, intervine ezitarea, posibilitatea de a da inapoi si intotdeauna ineficienta. In ceea ce priveste orice initiativa (si aceasta include creatia), exista un adevar axiomatic a carui ignorare ucide numeroase idei si planuri excelente: in momentul in care cineva se implica, providenta se pune in miscare. Un intreg flux de evenimente izvoraste din decizie, in favoarea acelei persoane convergand o intreaga suita de incidente, intalniri si ajutoare materiale nepravazute pe care nici un om nu le-ar fi putut visa; toate vin in intampinarea sa.

Factorii care va determina valoarea pe piata sunt: oferta, cererea, calitatea si cantitatea.

“Scopul vietilor noastre este acela de a spori valoarea oamenilor din aceasta generatie si a celor care vor urma.” Buckminster Fuller

Studiile arata ca cei mai fericiti oameni sunt cei care isi folosesc la intregul potential talentele naturale. Prin urmare, o parte a misiunii dumneavoastra in viata trebuie sa fie impartasirea talentelor si valorilor dumneavoastra unui numar cat mai mare de oameni. Aceasta inseamna sa fii dispus sa joci la scara mare. Este momentul sa incetati sa mai doriti, si sa incepeti sa conduceti. Este timpul sa incepeti sa va impartasiti darurile celorlalti in loc sa va alaturati lor sau sa pretindeti ca nu exista. Este timpul sa incepeti sa jucati jocul vietii, in stil “mare”.

Gandirea redusa si actiunile de mica amploare duc la neimplinire si ratare. Gandirea la scara larga si actiunile de amploare duc la bani si implinire. Alegerea este a dumneavoatra!

Oamenii bogati se asteapta sa reuseasca. Ei au incredere in abilitatile lor, in creativitatea lor si cred ca, daca totul se va duce de rapa, pot gasi o alta cale catre succes. Pentru ca vad tot timpul oportunitati ei sunt dispusi sa-si asume riscuri calculate. Asta inseamna ca cerceteaza, depun toate eforturile si iau deciziile pe baza unor informatii si fapte solide, in cea mai scurta perioada cu putinta si actioneaza in consecinta.  Intra in joc cu ceea ce au, indiferent unde se situeaza si invata din interior.

“Actiunea invinge intotdeauna lipsa actiunii.”

Datorita faptului ca bogatii se concentreaza asupra oportunitatilor in toate domeniile, ocaziile abunda in jurul lor. Ei se concentreaza asupra dorintelor lor si aceasta determina ceea ce descopera in viata.

Cheltuiti-va timpul si energia  realizand ceea ce va doriti, punand in practica gandurile care va indreapta catre tinta dumneavoastra. Cand apar piedici indepartati-le, apoi reorientati-va atentia asupra viziunii dumneavoastra. Daca doriti sa deveniti bogat, concentrati-va asupra castigarii banilor, asupra pastrarii si investirii lor. Amintiti-va, lucrul asupra caruia va concentrati se realizeaza.

Cum trebuie sa fiti pentru a avea succes in toate? Ce ziceti de urmatoarele calitati: a fi pozitiv, de incredere, concentrat, hotarat, perseverent, harnic, energic, bun cu oamenii, comunicativ, suficient de inteligent si expert in cel putin un domeniu.

Daca aveti resentimente pentru ceea ce au oamenii, nu puteti avea acele lucruri, indiferent ce ati face.

Oamenii de succes privesc alti oameni de succes pentru a se motiva. Ii privesc ca pe niste modele de la care au de invatat, le copiaza strategiile interne si externe. Daca faceti exact aceleasi actiuni si aveti mintea setata in acelasi mod, sunt mari sanse sa ajungeti la acelasi rezultat. Spuneti-va: “Daca ei pot, atunci pot si eu.”

Orice lider care nu poate sau nu vrea sa faca o activitate de promovare nu va conduce pentru un timp indelungat, fie ca e vorba de politica, afaceri, sport sau chiar ca parinte.

 Daca nu sunteti dispusi sa primiti, atunci ii intristati pe cei care doresc sa va daruiasca, si pe deasupra antrenati universul sa nu va mai daruiasca!

Oamenii bogati muncesc din greu si cred ca este perfect acceptabil sa fie bine recompensati pentru eforturile si valoarea pe care o creeaza.

Daca aveti mijloacele prin care puteyi castiga multi bani, folositi-le! Deveniti bogati cu adevarat si apoi ajutati oamenii care nu au ocazia pe care ati avut-o dumneavoastra.

A trai in siguranta inseamna a trai pe baza fricii. (“Imi este teama ca nu voi fi capabil sa castig suficient ca urmare a performantelor mele, astfel incat ma voi multumi cu un castig suficient pentru a supravietui sau pentru a trai confortabil.”)

Oamenii saraci isi negociaza timpul pentru bani. Problema acestei strategii este ca timpul este limitat. Daca preferati sa fiti platiti pentru timpul dumneavoastra, va distrugeti in mare masura sansele de imbogatire.

Oamenii bogati prefera sa fie platiti conform rezultatelor pe care le obtin, daca nu in totalitate, macar partial. De obicei, au propria afacere, intr-o forma sau alta. Venitul lor provine din profitul afacerii. Oamenii bogati lucreaza pe comision sau pe baza procentajului din profit.

Cred ca oricine ar trebui sa aiba propria afacere, fie ca lucreaza undeva cu norma intreaga, fie partial. Principalul motiv este acela ca cei care devin bogati au propria afacere. Este foarte greu sa faci avere atunci cand fiscul iti inhata aproape jumatate din venituri. Atunci cand ai o afacere, poti salva o mica parte din taxe prin deducerea unora din cheltuielile dumneavoastra pentru lucruri ca masina, calatorii, educatie si chiar pentru casa. Chiar si numai din acest motiv merita sa aveti propria afacere.

Nu va ingrijorati daca nu aveti o idee stralucita pentru afaceri; o puteti folosi pe a altcuiva. Mai intai, puteti deveni agent de vanzari platit prin comision. Vanzarile reprezinta una dintre profesiile cu cea mai buna salarizare din lume. In al doilea rand, va puteti alatura unei companii care practica marketingul in retea. Exista o multime de companii excelente, care au standardizate toate produsele si sistemele de care aveti nevoie pentru a incepe imediat. Pentru o mica suma puteti deveni distribuitor si puteti avea toate beneficiile care decurg din detinerea unei afaceri cu minim de batai de cap administrative. Daca vi se potriveste, marketingul in retea poate fi un vehicul care sa va lanseze catre bogatie. Pentru a reusi este nevoie de instructaj, timp si energie.

Daca nu stiti cum sa incepeti sau aveti afaceri clasice care va inghit tot timpul si va lasa epuizat fara a intrevedea vreo posibilitate de iesire gasiti aici o oportunitate care va poate aduce aproape orice va doriti in aceasta viata.

Bogatii inteleg ca doar cu un pic de creativitate aproape intotdeauna se poate gasi o cale de a avea tot ce este mai bun din ambele lumi. De acum inainte, cand sunteti confruntati cu o alternativa sau alta, intrebarea esentiala pe care trebuie sa v-o puneti este: “Cum le pot avea pe ambele?” Aceasta intrebare va va schimba viata. Va va scoate dintr-un taram de lipsuri si limitari pentru a va duce intr-un univers de posibilitati si abundenta.

Banii aduc libertate – libertatea de a cumpara ceea ce va doriti si libertatea de a face ce doriti cu timpul dumneavoastra. Banii va permit sa va bucurati de cele mai bune lucruri din viata si tot ei va ofera posibilitatea de a-i ajuta pe altii sa aiba ceea ce au nevoie.

Prieteni, a fi bun, generos si iubitor nu are nimic de-a face cu ceea ce este sau cu ceea ce nu este in portmoneul dumneavoastra. Aceste calitati vin din ceea ce aveti in inima. A fi pur si credincios nu are nimic de-a face cu ceea ce exista in contul dumneavoastra bancar; aceste calitati vin din ceea ce aveti sau nu aveti in suflet. Sa credeti ca banii va fac bun sau rau, intr-un fel sau altul, este doar gandire de tipul “fie una, fie alta” si reprezinta pur si simplu “esec programat” care nu va ajuta in obtinerea fericirii si succesului.

Valoarea neta reprezinta valoarea financiara a tot ce detineti. Pentru a determina valoarea neta, insumati valoarea a tot ce aveti, inclusiv banii gheata si investitiile de tipul actiunilor, obligatiunilor bancare, valorilor imobiliare, valoarea actuala a afacerii dumneavoastra, valoarea resedintei, daca o detineti; din aceasta suma scadeti tot ceea ce datorati. Valoarea neta este masura fundamentala a averii, deoarece, daca este nevoie, ceea ce detineti poate fi transformati in bani lichizi. Cei patru factori ai valorii nete sunt: venitul, economiile, investitiile si simplificarea.

Venitul are doua forme: venitul salarial, provenit din munca si venitul pasiv, reprezentat de banii castigati fara o munca activa.

Din momentul in care ati inceput sa economisiti o parte acceptabila a venitului dumneavoasta, va puteti indrepta atentia asupra urmatorului stadiu si va puteti inmulti banii prin investitii. Oamenii bogati isi cheltuie timpul si energia pentru a invata cat mai multe despre investitii si modul de a raliza.

Simplificarea se refera la creerea unui stil de viata in care sa aveti nevoie de mai putini bani pentru a trai. Prin scaderea costurilor vietii, va cresteti economiile si fondurile disponibile investitiilor.

Trebuie sa dobanditi obiceiurile si deprinderile gestionarii unei sume mici de bani inainte de a putea detine o suma mare. Suntem creaturi ale obisnuintei si, prin urmare, obiceiul de a va gestiona banii este mai important decat suma. Astfel de obiceiuri sunt pentru a crea: contul pentru cheltuieli uzuale (50%); contului pentru economii si cheltuieli pe termen lung (10%); contul pentru divertisment (10% – se cheltuie obligatoriu in fiecare luna); contul pentru educatie (10%); contul pentru donatii.

Banii dumneavoastra inseamna energie. Oamenii care si-au dobandit independenta financiara au invatat cum sa-si inlocuiasca energia investita in munca cu alte forme de energie. Aceste forme presupun munca altor oameni, munca sistemelor de afaceri sau munca investitiilor de capital.

Prin alegerea oportunitatilor de afaceri care produc venit pasiv oamenii bogati isi echilibreaza cheltuielile actuale pentru diferite placeri, cu investitiile pentru libertatea de maine.

Cu cat confortul devine prioritar, cu atat sunteti mai blocati de teama. Nimeni nu a murit din cauza disconfortului; cu toate acestea in numele confortului au fost distruse mai multe idei, oportunitati, actiuni si mai multe progrese decat in numele a orice atceva. Confortul ucide!

Fericirea nu provine din trairea unei vieti temperate, intrebandu-va cum ar fiputut fi. Fericirea vine ca rezultat al existentei in starea noastra naturala de dezvoltare si al trairii la potentialul nostru maxim.

Ideea este de a exersa, de a va antrena pentru a face ceea ce este necesar si pentru a actiona in pofida oricarui lucru care ar putea sta in calea dumneavoastra.

“In viata mea am avut mii de probleme, dintre care majoritatea nu s-au intamplat cu adevarat.” Mark Twain

Aveti capacitatea naturala de a anula orice gand care este descurajator pentru dumneavoastra , in orice moment. De asemenea puteti instala in orice moment ganduri incurajatoare, pur si simplu prin decizia de a va concentra asupra lor. Aveti puterea de a va controla mintea.

“Atunci cand continuati sa faceti ceea ce ati facut mereu, veti obtine ceeea ce ati primit de fiecare data.” Jim Rohn

Nimic nu sta pe loc. Tot ce este viu se afla intr-o permanenta schimbare.

Cunoasterea inseamna  putere, iar puterea este capacitatea de a actiona.

“Daca dumneavoastra credeti ca educatia este scumpa, incercati sa vedeti cum este ignoranta.” Benjamin Franklin

Singura metoda pe care o cunosc pt ca dvs sa aveti banii pe care vi-i doriti este sa invatati cum sa jucati jocul banilor, atat pe dinafara, cat si pe dinauntru. Aveti nevoie sa invatati abilitatile si strategiile pentru  accelerarea venitului, pentru gestionarea si investirea eficienta a banilor.

Succesul este o abilitate care se poate invata. Puteti invata sa reusiti orice. Nu conteaza nivelul la care sunteti acum. Nu conteaza de unde incepeti. Ceea ce are importanta este dispozitia de a invata.

A deveni bogat nu are legatura cu a va imbogati financiar, ci cu ceea ce deveniti din punct de vedere al caracterului si al mintii.

“Oriunde te duci, nu poti scapa de propria persoana.”

Daca va dezvoltati pentru a deveni o persoana de succes, cu putere de caracter si cu putere a mintii, este normal sa aveti succes in orice domeniu, indiferent ce ati face. Veti castiga puterea alegerii absolute.

Oamenii bogati inteleg ca ordinea in care se fac lucrurile pentru a avea succes este A FI, A FACE, A AVEA. (Daca as deveni o persoana de succes, as putea fi capabil sa fac ceea ce este necesar pentru a avea ceea ce doresc, inclusiv o gramada de bani.)

Cu cat sunteti mai bun la ceea ce ati ales, cu atat mai mult veti castiga. Acesta este unul din motivele pentru care este obligatoriu sa continuam sa invatam si sa ne imbunatatim aptitudinile, indiferent de domeniul in care activam. Fiti atenti de la cine invatati si ale cui sfaturi le urmati.

Semnul adevaratei bogatii este reprezentat de ceea ce o persoana poate da mai departe.

Daca doriti ca lumea sa arate intr-un anumit fel, atunci incepeti prin a fi dumneavoastra astfel. Cred ca datoria dumneavoasta este de a va dezvolta pana la atingerea intregului potential, de a aduce abundenta si succesul in viata dumneavoastra. Realizand acest lucru, veti fi capabil sa-i ajutati pe altii si sa daruiti ceva de calitate acestei lumi.

Iata o idee in acest sens care va poate imbunatati considerabil existenta si a celor din jurul dvs.

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul comdent.ro, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter. 

Spor la aplicat si ne vom intalni cu ocazia urmatorului articol sau pe pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

E mai bine sa previi decat sa tratezi!
Aboneaza-te la newsletter si descarca e-bookul gratuit: Zambeste pentru succes